Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

.να τη λοιπόν η ζωή...




Και έτσι λοιπόν ξημέρωσε μια καινούρια μέρα. Δεν διέφερε και πολύ από τις άλλες. Ξύπνημα, ετοιμασία, εξετάσεις, σχέδιο, σπίτι. Και όμως, είναι τόσο όμορφα όταν σχεδιάζεις με την καρδιά σου, και ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική, να συνειδητοποιείς ότι βρέχει ασταμάτητα, με τόσο πά8ος και ένταση, ανανεώνοντας τις μυρωδιές του περιβάλλοντος και αναδύοντας αυτήν την ονειρική μυρωδιά του βρεγμένου χώματος και του υγρού γκαζόν... μια τέτοια σκηνή δεν περιγράφεται ποτέ πλήρως. Παράλληλα, ο ουρανός να έχει αυτό το σκούρο μαυρο-γκρίζο χρώμα, και τα σύννεφα να φαίνονται τόσο ήρεμα και τόσο ανήσυχα ταυτόχρονα... αυτή, φίλοι μου, είναι η ομορφιά της φύσης. Αγαπάω την βροχή. Τον ήχο που κάνει όταν πέφτει και ακουμπά ανάλαφρα όλα τα αντικείμενα γύρω της, την μυρωδιά που αναδύει, την απίστευτη αυτή αίσ8ηση ότι στο πέρασμά της τα κα8αρίζει όλα... ναι, 8α μπορούσα να κοιτάζω τον βροχερό ουρανό και την όμορφη αυτή παράσταση της φύσης μια ζωή, χωρίς ποτέ μου να βαρε8ώ. Έτσι είναι. Φυσικά, μια ζεστή αγκαλιά να σε κρατά, ένα ζεστό φλιτσάνι γλυκιάς σοκολάτας, και μια απαλή, γλυκιά μελωδία να σε συνοδεύει σ'αυτήν σου την εξόρμηση στην βρεγμένη αυλή του σπιτιού σου, είναι η ομορφότερη στιγμή που 8α μπορούσε να ζήσει κανείς...

Και μετά από αυτήν την ευχάριστη παρέν8εση, ας συνεχίσουμε... Η κα8ημερινότητα είναι καταλύτης της βαρεμάρας και της αυτοκαταστροφής, δεν παύει όμως να είναι όμορφη και περιζήτητη όταν πρόκειται για τον έρωτα. Ναι, μπορεί ο συναισ8ηματισμός και ο ρομαντισμός να μην είναι μέρος της ζωής κάποιων από εσάς, αλλά είναι γεγονός πως σε περίπτωση που εισβάλλουν στην ζωή σας, 8α την κάνουν χίλιες φορές πιο όμορφη, και αυτό γιατί σε προκαλούν να γίνεσαι καλύτερος άν8ρωπος, πιο γλυκός, πιο αυ8όρμητος και πιο ευγενικός με τον διπλανό σου. Και ο έρωτας τα έχει αυτά.

Αφορμή για όλα αυτά; Οι ταινίες... Ταινίες του κινηματογράφου, παλιές, καινούριες, ρομαντικές, αστείες, δραματικές, χιουμοριστικές, βίαιες, γλυκές... ταινίες που είδα τον τελευταίο καιρό και με έκαναν να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα για την ζωή. Όχι τόσο επειδή τα έλεγαν ξεκά8αρα, αλλά περισσότερο επειδή σε έκαναν να σκεφτείς κάποια σημαντικά γεγονότα ή καταστάσεις, να αναρωτη8είς για τα όνειρά σου και να ελπίζεις στην φαντασία σου... Ο κα8ένας φυσικά έχει άλλα σχέδια, άλλα όνειρα για την ζωή του, άλλους στόχους. Παρόλα αυτά, όλοι έχουμε έναν κύριο άξονα ζωτικής σημασίας, που δίχως αυτόν η ζωή μας δεν έχει νόημα: την ευτυχία. Και αυτή φίλοι μου, βρίσκεται στους αν8ρώπους γύρω μας, στα πράγματα που μας αρέσουν, στις δραστηριότητες μας... μπορεί οι στόχοι μας να αλλάζουν κα8ώς μεγαλώνουμε, τα όνειρά μας να πε8αίνουν ή ακόμη και να εκπληρώνονται, οι ελπίδες μας να παραμένουν δραστήριες και ενεργητικές ή να καταστρέφονται... όλα όμως αυτά καταλήγουν στο παιχνίδι που λέγεται κυνήγι της ευτυχίας. Το παιχνίδι αυτό λοιπόν, έχει το χρόνο ως διαιτητή, και τις αξίες ως κανόνες. Από εκεί και πέρα, ο κα8ένας από εμάς διαμορφώνει την δική του πίστα - την δική του ζωή, και έτσι, καταφέρνουμε να το απολαύσουμε, όσο και αν αυτό κρατήσει. Ουσιαστικά, είμαστε για μιά φορά οι... πρωταγωνιστές στην ζωή μας!


Είναι γεγονός πως πολλές φορές δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά που πιστεύπουν οι γύρω μας: οι συμμα8ητές μας, η γειτόνισσα, ο φούρναρης, το αγόρι που μας αρέσει... είναι όμως σημαντικό να ξεκα8αρίσουμε πως τίποτα από αυτά δεν 8α έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Ο κα8ένας κάνει στην ζωή του αυτό που 8έλει, και τις συνέπειες 8α τις υποστεί εκείνος. Δεν είναι σωστό να κάνουμε επιλογές που άλλοι εμμέσως μας επέβαλλαν, γιατί πρώτον δεν 8α είναι δικές μας, και άρα δεν 8α μας αντιπροσωπεύουν, και δευύτερον, γιατί τις συνέπειες 8α τις πληρώσουμε εμείς, όχι οι άλλοι. Θα πληρώσουμε τα λά8η των άλλων, όχι τα δικά μας που στο κάτω κάτω τα κάναμε εμείς... Έτσι λοιπόν, να είσαι ο εαυτός σου, και να μην σε νοιάζει τι 8α πουν όλοι οι άλλοι. Και μην ξεχνάς, ότι είναι καλύτερα να σε μισούν γι'αυτό που είσαι, παρά να σε αγαπούν για κάτι που ποτέ δεν ήσουν και ποτέ δεν 8α γίνεις...


Επιπλέον, σκέψου πως πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου! Είναι το μοναδικό πράγμα που 8α σε κάνει να νοιώ8εις και να είσαι σίγουρη για σένα και τις επιλογές σου απέναντι στους άλλους. Και σκέψου, πως η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία... μόνο όταν πραγματικά πιστέψεις στον εαυτό σου 8α μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε να συμβεί... και πλέον, τίποτα δεν 8α είναι αδύνατο για σένα!


Επίσης, ένας ακόμη βασικός κανόνας: να εκτιμάς όσα έχεις. Είναι αλή8εια πως όταν έχεις κάτι δεν το εκτιμάς, αλλά μόνο όταν το χάσεις συνειδητοποιείς την αξία του. Έτσι είναι, όντως. Γι'αυτό πες ένα ευχαριστώ στον Θεό που σου έδωσε όλα όσα έχεις, και ας μην σου αρκούν. Πες ένα συγγνώμη σε έναν φίλο με τον οποίο παρεξηγη8ήκατε, και ας μην φταις εσύ. Πες ένα λυπάμαι σε κάποιον που το έχει περισσότερη ανάγκη από σένα. Πες ένα σ'αγαπώ στους κοντινούς σου αν8ρώπους, που εκτιμάς και αγαπάς τόσο. Πες ένα ναι στην ζωή σου. Θα δεις τότε ότι όλα 8α γίνουν καλύτερα. Και το ίδιο και εσύ...

Επαναλάβετε λοιπόν μετά από μένα: Υπόσχομαι πως από δω και πέρα 8α είμαι πιο ευδιά8ετη, δεν 8α με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, 8α πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου και 8α εκτιμάω όλα όσα έχω... :)

Χάρηκα πολύ για την μικρή αυτή επιστροφή μου...
Ευχαριστώ για όλα... και εύχομαι και εσείς να κάνετε το ίδιο...

Καλό βράδυ... :)

4 σχόλια:

  1. Πολύ αληθινή ανάρτηση.:)
    Φιλάκια πολλά.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζουζουνάκι μου! Ευχαριστώ για την ανάγνωση! Φιλάκια πολλάααα!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο, απλό και άμεσως ο τρόπος που έδωσες τις σκέψεις σου Κατερινάκι.

    Μ άρεσει πολύ που είσαι ένα θετικό και αισιόδοξο άτομο. Ξέρεις να εκτιμάς ακόμα και τα πιο απλά της ζωής μας, που κάποιοιδεν τα προσέχουν καν !!

    Να είσαι καλά και να σκορπάς αισιοδοξία και χαμόγελα γύρω σου και είμαι σίγουρη πως θα σου επιστραφούν !:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκπληκτικό το κείμενο σου ! Τι ωραίες σκέψεις ! =)
    Μακάρι να μπορούσα να εφαρμόσω όλα όσα γράφεις...
    Ειδικά αυτό για την γνώμη των άλλων ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή